Muvostop

Insekticid namenjen za profesionalno suzbijanje muva Proizvođač: Velelek doo, Bulevar oslobođenja 43/1, 11000 Beograd, Srbija Sastav: Aktivna materija :

Insekticid namenjen za profesionalno suzbijanje muva

Proizvođač: Velelek doo, Bulevar oslobođenja 43/1, 11000 Beograd, Srbija

Sastav:

Aktivna materija : tiametoksam 10%, cis-9-tricosene 0,05%.

Indikacije: Prašak namenjen za profesionalno suzbijanje muva (Musca domestica) u zatvorenom prostoru. Primenjuje se u stambenim objektima, restoranima, hotelima, a naročito u prostorijama za čuvanje i uzgoj životinja (farmama, štalama, kafilerijama, itd…). Može se primenjivati i u domaćinstvu.

Kontraindikacije: Nisu poznate.

Neželjena dejstva: Nisu zapažena.

Doziranje i način primene:

Proizvod se primenjuje premazivanjem ili prskanjem površina. 100 gr proizvoda za 40 kvadratnih metara površine objekta kod premazivanja i za 20 kvadratnih metara prskanjem.

Uputstvo za pravilnu upotrebu preparata:

Premaz: U posudu sipati 100 gr proizvoda i dodati 80 ml mlake vode, dobro mešati dok se ne napravi gust radni rastvor koji se nanosi četkom ili valjkom na barem 10 mesta kao premaz veličine 10×30 cm. Nanositi na mesta gde se muve skupljaju, može se nanositi na kartonske ili plastične tacne koje se mogu položiti ili okačiti na zidove. Premazana mesta obavezno zaštiti od direktnog uticaja sunca i kiše.

Prskanje: Uz pomoć ručne prskalice, u 800 ml vode sipati 100 gr preparata i promućkati.Ova količina proizvod dovoljna je za tretman prostorije površine 20 kvadratnih metara. Rastvor nanositi na mesta gde se muve skupljaju, a ukoliko se prskanje prekine na duže od 30 minuta, prskalicu obavezno promućkati. Radni rastvor je najbolje koristiti istog dana kada je i napravljen, a po mogućstu odmah. Izbegavai nanošenje na metalne i staklene površine zbog ispiranja. Kod oba vida nanošenja, ljudi i životinje mogu biti prisutne tokom postupka. Ne primenjivati direktno na životinje. Potrebno je osigurati da deca i životinje ne dolaze u direktan kontakt sa površinama tretiranim preparatom, kao i da životinje ne ližu tretirane površine.

Karenca: Nije primenjivo.

Posebna upozorenja: Ovaj proizvod nije lek. Čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25 °C. Rok trajanja 3 godine. Preparat je toksičan za vodene organizme sa dugotrajnim posledicama.

Prilikom upotrebe preparata,koristiti zaštitne rukavice, zaštitne naočare i zaštitnu odeću, a posle upotrebe obavezno oprati ruke. Sprečiti kontakt sa očima i zaštiti hranu. Onemogućiti pristup tretiranim površina kućnim ljubimcima, domaćim životinjama i deci. Izbegavati oslobađanje i ispuštanje u žiotnu sredinu. Sakupiti prosuti sadržaj ukoliko dođe do prosipanja. Ambalažu odložiti u skladu sa nacionalnim prosekom. U slucaju nezgode obratiti se nacionalnom centru za kontrolu trovanja VMA 011/3608-440.

Način izdavanja: Preparat se izdaje bez recepta veterinara.

Pakovanje: 50 gr, 100 gr i 500 gr.

 

Broj rešenja 532-01-2538/2016-19