VELELEK d.o.o. je preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge. Veleprodajni deo i kancelarije preduzeća se nalaze u Beogradu u Ulici Braće Jerković 112b, a proizvodni pogon se nalazi u Gornjem Milanovcu u Ulici Slobodana Nikolića Brke bb. Firma je osnovana 2001. godine, i u početku je poslovala samo kao veleprodaja veterinarskih lekova, a kasnije je proširila delokrug rada i osvojeni su i tehnološki procesi proizvodnje praškastih lekova, vitaminskih tableta, tečnih preparata, masti.

Preduzeće Velelek d.o.o. danas ima 15 radnika od kojih su 6 diplomirani veterinari, 1 diplomirani farmaceut, na čelu sa dr sci vet. med. Dejanom Pejovićem, koji je ujedno i specijalista industrijske farmacije. Rukovodeće osoblje su doktori veterinarske medicine sa terenskim iskustvom, dobrim komunikacijskim, rukovodećim i organizacionim sposobnostima i odličnim poznavanjem proizvodnog i distributivnog procesa.

Prateći savremene trendove svetskih kretanja preduzeće Velelek ulaže u stalno usavršavanje kadrova, objekata i opreme. Organizovano se učestvuje na skoro svim naučno stručnim skupovima u našoj zemlji iz oblasti veterinarske medicine i iz oblasti farmacije. Preduzeće finansira poslediplomske studije svojih radnika iz oblasti industrijske farmacije na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu kao najeminentnijoj obrazovnoj farmaceutskoj ustanovi u našoj zemlji.

Pored sopstvene proizvodnje, Velelek d.o.o. ima odličnu saradnju sa velikim brojem domaćih proizvođača, zastupnika i distributera veterinarskih lekova i premiksa u cilju zadovoljavanja potreba svojih kupaca. Sa više od 1000 artikala u veleprodaji, odličnim uslovima, korektnim cenama, brzom dostavom i distribucijom u sve delove Srbije, predstavljamo najpouzdaniji izbor za svakog kupca.    

Ostvarena je i saradnja sa zemljama u okruženju, tako da Velelek d.o.o.  izvozi proizvode u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Hrvatsku.

Regionalna distributivna mreža u Srbiji omogućava kontinuirano snadbevanje veterinarskih stanica, ambulanti, apoteka, veterinarskih ustanova, prodavnica za kućne ljubimce, veterinarskih službi pri farmama.